ADS
Çamaşır Mandallarından Avize Yapmak

Hepimizin evinde bulunan tahta çamaşır mandallarından şık bir avize yapabilirsiniz. Estetik zevklerinize göre mandalları boyayabilir ya da kendi renginde bırakabilirsiniz. Oldukça düşük maliyetli bu proje ile odanızda ya da salonunuzda hem çok değişik hem de şık bir avizeye sahip olabilirsiniz.


































Gereken Malzemeler: Mandallar, tel örgü, pense, ince tel, 3 tane metal daire

Yapı marketlerde ya da nalburiyelerde kolaylıkla bulacağınız teli, yapmak istediğiniz avizenin boyutu kadar yuvarlak hale getiriyoruz. Birleşim yerlerinde birbirlerinin 1-2 cm kadar içe geçmesini sağlıyoruz. Böylece daha sağlam bir birleşme sağlarız.



































Birleştirme için inşaat teli kullanıyoruz. Tel örgüyü sabitledikten sonra sıra mandalları dizmeye geldi. Izgaraların üzerine mandalları dizeceğiz. Bu dizimi de kendi zevkinize göre farklı kombinasyonlarla oluşturabilirsiniz. Bir boş bir dolu, üçgen şekiller, yıldız şekilleri gibi farklı şekillerde dizim yapabilirsiniz. Biz düz bir şekilde 1 boş 1 dolu dizimi tercih ettik.


































Dizim işlemi bittikten sonra avizenin asılacağı kancaları duvara sabitliyoruz. Şayet daha önceden kullanmış olduğunuz avize varsa yeni kanca takılmasına gerek, eski kancaya monte yapılabilir.



































Ve avizemiz hazır. Yukarıda avizenin ne kadar ışık verdiği görülebilir. Siz farklı watt ampullerle bu ışık miktarını ayarlabilir hatta daha soft bir görüntü için renkli ampuller kullanabilirsiniz.



0 Komentar untuk "Çamaşır Mandallarından Avize Yapmak"

Back To Top