ADS
Su Kabağından Gece Lambası Yapmak

Hepimizin görüp de dikkate bile almadığı su kabakları aslında bir gece lambası için tam olarak biçilmiş kaftan. Yalnız bir su kabağını (susak) gece lambası haline getirmek hem emek hem de sabır isteyen bir iş. Ancak gereken özeni gösterip de bir su kabağı muazzam bir lamba haline getirildiğinde karşısına geçip izlemeye de doyum olmuyor.



Gereken Malzemeler:

Su Kabağı (Kurumuş olmasında fayda var)
Lamba duyu seti
Sıfır numara zımpara (Ağaç zımparası)
Maket bıçağı
El matkabı
Farklı boyutlarda ağaç matkap uçları
İstediğiniz renk ve şekillerde boncuklar
Yapıştırıcı (tercihen japon)
Tel fırça
İnce uçlu demir testeresi veya marangoz yardımı

Eğer ki kurutulmuş bir su kabağımız varsa işimiz çok daha kolay alacaktır. Şayet su kabağı henüz kurumamışsa kurumaya bırakmamız lazım. Kabağımız iyice kuruduktan sonra dışını suyla güzelce temizliyoruz ve lekesiz bir hale gelmesini sağlıyoruz. Kabağın alt kısmını maket bıçağı ya da kabak çok sertse testere vasıtasıyla dikkatlice kesiyoruz.













Daha sonra kabağın içini kaşık ve tel fırça ile boşaltıyoruz. ince yerleri zımpara ile temizleyebilirsiniz. Kabağın içi tamamen boş bir hal alıyor. Sonrasında çizmeyi düşündüğümüz şekli karbon kağıdı ile kabağın üzerine işliyoruz.













Şimdi matkabımızı alıp zevkimize göre şeklin üzerinde boncuklar için boşluk açmamız gerekecek. Boncukların büyüklüğüne göre uygun olan matkap ucunu seçerek çok dikkatli bir şekilde şekil üzerinde delikler açıyoruz.















Delik açma işlemimiz bittikten sonra sıra geldi boncukları deliklere yerleştirmeye. Yan yana aynı renk boncuklar tercih edebileceğiniz gibi farklı boncuklar da tercih edebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış. Boncukları yapıştırıcı ile deliklere sabitliyoruz.













Kabağınızı bu şekilde bırakacağınız gibi isterseniz dışında boyama da yapabilirsiniz. Yalnız boyama işlemine geçmeden önce boyanacak kısımları ve hangi renkte boyanacaklarını kalem ile belirlemenizde fayda var.













Boyama işleminden sonra kabağımız aşağıdaki gibi bir hale gelecek.






















Kabağı duy setinin üzerine koyarak, duruma göre yapıştırıcı ile sabitleyerek işlemi noktalıyoruz. İşte birkaç farklı lamba modeli.




7 Komentar untuk "Su Kabağından Gece Lambası Yapmak"

Deliklerin boyutu boncuk boyutu ile aynımı, ayrıca yapıstırma işlemini nasıl yapıyorsunuz.

Hangi bocuğa kaç mm uç kullanılıyor bilgi verecek olan varmı

Meselaa 4 mm boncuğa kaç mm uç 6 mm boncuğa kaç mm uç kullanılıyor

Acılan delik boyutu boncuk ile aynını acaba?

Fikretyn@hotmail.com bilgi verirseniz sevinirim

Su kabagi için 05462537465 teli arayiniz

0.3 mm lüçük uçlar kullanılır. Mesela 6mm boncuk için 5.7 mm haddeli tığ

Back To Top